Pannacotta med kokos och ananas

Fotograf: Gunilla Landström

Pannacotta med kokos och ananas


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1.5 dl Kelda Kokos fett 5%
1.5 styck Gelatinblad
2 msk Limejuice färskpressad
1 tsk Honung flytande
1 dl Ananas
Gör så här:
Smält 1 gelatinblad i lite av kokossåsen i kastrull på svag värme. Ta av kastrullen och tillsätt resten av såsen.
Häll i glas eller skål och låt svalna. Sätt in i kylskåp för att stelna cirka 30-45 minuter.
 
När kokosdelen stelnat mixar du färsk eller konserverad ananas med limesaft och honung. (Koka upp ananasen om du använder färsk ananas, annars stelnar inte gelatinet.)
Smält 0,5 gelatinblad i lite av ananasröran. Blanda gelatinet med ananasröran.
Toppa med ananasröran och låt stå i kylskåp tills det översta lagret stelnat, cirka 30-45 minuter.
Dekorera ev med en skiva lime till serveringen.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 232
  • GI-värde: 52