
Fotograf: Roger Stowell
Grönsakssoppa med pesto
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
1 msk | Olivolja |
1 styck | Lök gul |
225 gram | Potatis |
100 gram | Haricots verts |
10 gram | Grönsaksbuljong |
450 gram | Squash |
2 msk | Pesto |
Gör så här:
Värm oljan i en stor kastrull och stek löken i 8 minuter tills den är gyllene.Tillsätt potatisskivorna och rör ordentligt.Lös upp buljongtärningen i 1,2 l kokande vatten och häll över i kastrullen. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter tills potatisen mjuknat något.Häll ner bönorna i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare 5 minuter, tillsätt squashen efter 3 minuter.Smaka av med salt och peppar.Tag kastrullen av plattan och rör ner 2 msk pesto.Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare pesto.Servera direkt så soppan inte kallnar.
Recept:
101 lätta rätter, Kummin Förlag
Värm oljan i en stor kastrull och stek löken i 8 minuter tills den är gyllene.Tillsätt potatisskivorna och rör ordentligt.Lös upp buljongtärningen i 1,2 l kokande vatten och häll över i kastrullen. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter tills potatisen mjuknat något.Häll ner bönorna i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare 5 minuter, tillsätt squashen efter 3 minuter.Smaka av med salt och peppar.Tag kastrullen av plattan och rör ner 2 msk pesto.Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare pesto.Servera direkt så soppan inte kallnar.
Recept:
101 lätta rätter, Kummin Förlag
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 137
- GI-värde: 74