Choklad med chili- och jordgubbstopping

Fotograf: Gunilla Landström

Choklad med chili- och jordgubbstopping


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
20 gram Mörk choklad
2 msk Kelda lagalätt fett 5%
2 tsk Socker
1 msk Kesella lätt fett 1%
1 skiva Spansk peppar gul
Jordgubbsröra
5 styck Jordgubbar
1 msk Limejuice färskpressad
1 tsk Honung flytande
0.5 styck Gelatinblad
Gör så här:
Smält choklad på låg värme i Lagalätt.
Tillsätt finhackad chili, socker och kesella.
Häll upp i skål eller glas och ställ kallt.
 
Skiva jordgubbarna.
Blanda jordgubbarna med limesaft och honung.
Smält 0,5 gelatinblad i lite vatten och blanda med jordgubbarna.
 
Häll jordgubbsblandningen på den stelnade chokladen.
Låt stelna i kyl innan servering.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 232
  • GI-värde: 58