Hurry curry

Fotograf: Pia Ulin

Hurry curry


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
1 styck Blomkål
1 tsk Matolja berik
1 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 burk Tomater krossade konserv m lag
1 näve Spenat färsk
2 klyfta Vitlök
1 burk Kokosmjölk konserv
1 burk Matlagningsyoghurt fett 8%
1 näve Koriander färsk
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Dela löken och skiva.
Dela blomkålshuvudet i buketter.
Slå olja i en gryta och tillsätt på medelvärme: lök, vitlök, curry och gurkmeja.
Låt det hela bli mjukt utan att löken tar färg, slå i 1 msk vatten om kryddorna tenderar att fastna i botten.
Tillsätt blomkålen och veva runt lite i kastrullen.
Slå i tomat, kokosmjölk och yoghurt.
På med lock och låt småputtra cirka 15 minuter.
Slutligen, i med spenat som bara får vika sig ner, salt, några varv med pepparkvarnen och hackad koriander.

Recept:
Hurry curry, Lotta Voltaire, Indiska
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 320
  • GI-värde: 14