Hälleflundra med sallad på rotfrukter

Fotograf: Johan Dahlin

Hälleflundra med sallad på rotfrukter


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Hälleflundra
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
2 styck Palsternacka
2 styck Rödbeta
50 gram Rotselleri
1 styck Lök röd
1.5 msk Olivolja
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
1 näve Rucola ruccola
0.5 dl Citronjuice färskpressad
2 msk Citronskal
8 styck Potatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen.
Strimla palsternackor, rotselleri, rödbetor och rödlök.
Koka upp saltat vatten och förväll/blanchera grönsakerna utom rödbetorna i 10 sekunder så de blir mjuka.
Förväll rödbetorna för sig i 10 sekunder.
Riv citronskalet på den finaste delen av rivjärnet.
Värm en stekpanna med 1 msk flytande margarin så den blir riktigt het.
Bryn hälleflundran.
Sätt in den i ugnen och baka av den i cirka 5 minuter.
Blanda samman rotfrukterna med ruccola, citronskal, olivolja och smaka av med salt och peppar.
Pressa citronsaft över grönsakerna innan servering.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 349
  • GI-värde: 92