Indisk masala med mango chutney

Fotograf: Erika Strand-Berglund

Indisk masala med mango chutney


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
Stekning 1
300 gram Fläskfilé
0.5 styck Paprika grön
2 msk Olivolja
2 tsk Sesamolja
0.5 tsk Curry
1 tsk Garam Masala
1 tsk Salt
0.5 dl Mango chutney
Stekning 2
1 styck Lök gul
1 styck Tomater hela konserv m lag
2 klyfta Vitlök
Tillbehör
2 dl Matvete (Frebaco)
4 msk Matlagningsyoghurt fett 8%
Gör så här:
Stekning 1:
Skär köttet i 2 cm stora tärningar.
Strimla paprikan.
Värm olivolja och sesamolja i en wok och fräs curry och garam masala.
Tillsätt köttet och saltet, låt pannan bli het igen och stek under omrörning i några minuter.
Tillsätt paprikan och mango chutney.
Hetta upp, rör om och häll över woken i en skål.
Stekning 2:
Klyfta löken och tomaterna.
Värm oliv- och sesamoljan i woken.
Lägg i löken och tomaterna och pressa i vitlöken.
Salta och låt det steka/koka ihop 5-10 minuter.
Blanda samman de två olika stekningarna och låt dem koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera masalan med matvete och en klick matlagningsyoghurt.

Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 759
  • GI-värde: 77