Kycklingbiff med bulgursallad & avokadokräm

Fotograf: Hans Desser

Kycklingbiff med bulgursallad & avokadokräm


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 portion Bulgur
10 gram Grönsaksbuljong
400 gram Kycklingkött
1 styck Ägg
2 msk Crème Fraiche fett 34%
1 näve Koriander färsk
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
1 msk Rapsolja berik
2 styck Avokado
0.5 styck Citron
1 dl Sesamfrön torkade
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Börja med att koka bulgurn.
Mixa kycklingköttet med mixerstav eller ta den färdiga färsen och lägg i en skål.
Tillsätt ägg, crème fraiche, hackad färsk koriander och lite salt och peppar.
Forma färsen till 8 platta biffar.
Stek biffarna på medelstark värme i rapsolja och lite flytande margarin tills ytan är gyllenbrun och det hela är genomstekt.
Mosa avokadorna med en gaffel och blanda ner citronsaften.
Smaka av med salt och peppar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
Servera med rucolasallad.


Recept:
Klaras goda GI-dagar, Klara Desser & Hans Desser, Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

1

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 537
  • GI-värde: 60