Kycklingwok med ananas och chili

Fotograf: Grön gastronomi

Kycklingwok med ananas och chili


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 styck Kycklingfilé
1 styck Chilipeppar
1 styck Ananas
1 styck Purjolök
1 styck Paprika röd
3 msk Matolja berik
20 gram Grönsaksbuljong
1 msk Balsamvinäger
2 dl Ris fullkornsris parboiled
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Dela ananasen på längden och sedan i klyftor.
Skär bort stocken och skär loss klyftorna från skalet.
Skär varje klyfta i centimetertjocka bitar.
Dela och strimla chili och paprika.
Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp oljan i en wokpanna.
Tillsätt smulade buljontärningar.
Stek kycklingbitarna några minuter.
Tillsätt frukt, grönsaker och balsamvinäger.
Stek ytterligare några minuter.
Servera till ris.


Recept:
I samarbete med Grön gastronomi. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 500
  • GI-värde: 75