Lammfärsbiffar med bulgursallad

Fotograf: Arne Adler

Lammfärsbiffar med bulgursallad


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
300 gram Lammfärs fett 12%
0.5 tsk Kanel
0.5 tsk Spiskummin
0.5 tsk Paprikakrydda
1 gram Kajennpeppar färsk cayennepeppar
2 klyfta Vitlök
1 dl Koriander färsk
1 msk Hönsbuljong
2 dl Vatten
100 gram Bulgur
1 dl Sparris vit
2 msk Citronjuice färskpressad
2 msk Olivolja
1 näve Persilja
3 liten Kronärtskocka kokt
1 styck Paprika röd
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
0.5 dl Lättyoghurt naturell fett 0.1%
Gör så här:
Koka upp vattnet med kycklingfonden och häll i bulgurgrynen.
Låt sjuda i cirka 10 minuter och ta sedan av kastrullen från plattan och låt bulgurgrynen svälla tills de har sugit upp allt vatten.
Koka sparrisen hastigt och ställ sedan åt sidan.
Tillsätt citronsaft, olivolja och persilja till bulgurgrynen och rör om.
Tillsätt de övriga ingredienserna till salladen, rör om varsamt och smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till färsen riktigt ordentligt och forma sedan färsen till biffar.
Bryn biffarna på varje sida och ställ sedan in dem i ugnen på 125 grader i cirka 10 minuter.
Servera biffarna tillsammans med bulgursalladen och ringla över lite naturell yoghurt.


Recept:
Den perfekta smalmaten, Oscar de Hoog & Fredrik Paulún, Fitnessförlaget
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 692
  • GI-värde: 51