Lammribs i kaffe och chili

Fotograf: Gunnar Bergkrantz

Lammribs i kaffe och chili


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
800 gram Lammracks
1 styck Lök gul
1 bit Purjolök
1 styck Chilipeppar
20 styck Kaffeböna
5 dl Vatten
1 msk Havssalt
12 styck Potatis färsk kokt u salt
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och häll på vatten så att ribsen täcks.
Koka 40-45 minuter, ända tills de är möra.
Stick med en provsticka och känn efter.
Köttet ska kännas alldeles mjukt.
Låt ribsen svalna i buljongen.
Ta 3 dl av buljongen, löken och purjolöken och mixa slätt.
Pensla ribsen med denna sås och lägg i ugnsfast form.
Grilla på hög värme, 250 grader, i cirka 5 minuter på var sin sida tills ribsen får en härligt gyllene krispig yta.
Ta resterande buljong och reducera tills endast 2 dl återstår så det blir en god kaffesky.
Skär upp revbenen och servera med färskpotatis.

Recept:
Manna - en medveten kokbok, Carola Magnusson, Langenskiölds och MOW Förlag.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 302
  • GI-värde: 82