Lax med kokos & paprikaris

Fotograf: Marcus Borgenvik

Lax med kokos & paprikaris


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Lax
3 dl Ris polerat oberik
1 styck Paprika röd
1 styck Paprika gul
2 styck Lime
1 dl Kokosflingor torkade
1 burk Crème Fraiche lätt fett 15%
2 krm Spiskummin
2 klyfta Vitlök
Gör så här:
Grilla laxen i ugnen i cirka 15 minuter på 225 grader.
Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
Ta ur kärnorna ur paprikorna och hacka dem i cm stora bitar.
Rosta kokosflingorna i en medelvarm panna i cirka 30 sekunder.
Då riset är färdigkokt är det dags att blanda det med paprikan, de rostade kokosflingorna samt saften från limefrukterna.
Det gör inget att riset svalnar lite.
Blanda sedan burken med Creme Fraiche med spiskummin och vitlöksklyftorna.
Servera den färdiga laxen med risblandningen och den kalla såsen.

Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 576
  • GI-värde: 59