Lax- och pilgrimsmusselspett med korianderolja

Fotograf: Hans Desser

Lax- och pilgrimsmusselspett med korianderolja


Antal portioner: 10

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 styck Laxfilé
300 gram Pilgrimsmusslor
0,5 dl Rapsolja berik
2 msk Limejuice färskpressad
1 bit Ingefära färsk
0,5 tsk Salt
1 näve Koriander färsk
1,5 dl Matolja berik
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
Gör så här:
Börja med att blanda marinaden.
Ingefäran blir bäst riven.
Skär laxfiléerna i kuber, 2 x 2 cm ungefär, och lägg de i en skål tillsammans med pilgrimsmusslorna.
Häll marinaden över och låt stå i kylskåpet över natten.
Lägg grillspettet i blöt 1 timme.
Trä sedan på några laxbitar och en eller två pilgrimsmusslor på varje spett.
Grilla i ugn eller på grillen i trädgården.
I ugnen tar det ca 7 minuter på 225 grader.
På grillen får man räkna med 2 minuter på varje sida.
Lägg korianderbladen och en del av stjälken i en skål tillsammans med olja.
Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.

Övrigt:
Receptet ger 20 spett, 10 av varje.

Recept:
Klaras GI-mat, Klara Desser, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 279
  • GI-värde: 11