Laxteriyaki

Fotograf: Arne Adler

Laxteriyaki


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Lax
1 nypa Salt
3 msk Sojasås
5 msk Vitt vin el rhenvin 10 vol.%
2 msk Socker
2 msk Rapsolja berik
300 gram Spenat färsk
3 msk Sesamfrön torkade
4 dl Ris parboiled
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Plocka bort benen från laxen och skär den i bitar på omkring fem centimeter.
Stek laxbitarna på hög värme i en torr teflonpanna med lite salt i botten, tills de har fått en fin färg (cirka tre minuter).
Om du använder en valig panna kan det vara bra med lite olja i botten.
Koka ihop soja, vitt vin, socker och rapsolja tills ungefär hälften av marinaden finns kvar.
Pensla laxbitarna med marinaden och tillaga dom sedan i ugnen i fem minuter.
Lägg upp laxen på en bädd av spenat och strö över sesamfrön.
Servera tillsammans med parboiled ris.


Recept:
Blodsockerblues i köket, Fredrik Paulun
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 684
  • GI-värde: 68