Linssallad

Fotograf: Johan Dahlin

Linssallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 dl Linser torkade kokta u salt
250 gram Broccoli
1 styck Lök röd
2 styck Stjälkselleri blekselleri bladselleri
4 styck Tomat
Marinad
2 klyfta Vitlök
2 msk Balsamvinäger
1 msk Olivolja
2 msk Sojasås
1 msk Tomatpuré konserv konc
1 tsk Paprikakrydda
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Tillbehör
1 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
4 skiva Franska vitt bröd fibrer 3%
Gör så här:
Koka linserna i en halvtimme.
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Skölj linserna i kallt vatten och lägg dem i marinaden.
Låt stå i minst 20 minuter.
Koka broccolin i saltat vatten i 3 minuter.
Skala och strimla rödlöken.
Skär bleksellerin i mindre bitar.
Skär tomaterna i klyftor.
Blanda broccoli, rödlök, blekselleri och tomater med de marinerade linserna.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med matlagningsyoghurt ringlad över och en skiva lantbröd.

Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare presenterats i sund 2/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 233
  • GI-värde: 59