Ljummen bönsallad

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Ljummen bönsallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Schalottenlök
2 msk Olivolja
2 klyfta Vitlök
800 gram Vita bönor i tomatsås
6 liten Kronärtskocka
2 msk Persilja
3 bit Paprika på burk
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök mjuka i oljan utan att de får färg, cirka 3 minuter.
Rör i sköljda och avrunna bönor.
Ta grytan från värmen.
Tillsätt kronärtskockor och paprika, delade i mindre bitar, och persilja.
Smaka av med salt och peppar.

Recept:
Fredagsgott utan stress, Lena Söderström, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 310
  • GI-värde: 54