Marinerade kronärtskockshjärtan

Fotograf: Per-Olof Bergström

Marinerade kronärtskockshjärtan


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 stor Kronärtskocka kokt
0.5 dl Citronjuice färskpressad
4 msk Matolja berik
2 msk Rödvinsvinäger
1 klyfta Vitlök
0.5 dl Persilja
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Om du använder färsk kronärtskocka så bryt av skaftet mot en bordskant. Då följer trådarna med som sitter i den goda bottnen.
 
Koka skockorna i lättsaltat vatten, små 20-30 min, stora 30-50 min.
 
Dela skockorna i mindre bitar.
Blanda olja, vinäger, citron, persilja, vitlök, salt och peppar.
Blanda allt till en sallad.

Övrigt:
Receptet har tidigare publicerats i sund nr 1/03
 
1 burk kronärtskockshjärtan kan användas.

Recept:
Veronica Carlsson, kock, Fröjas sal i Uppsala
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 160
  • GI-värde: 28