Mung dhal med spenat

Fotograf: Bengtowe Angare

Mung dhal med spenat


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2.5 dl Mungbönor torkade
450 gram Spenat färsk
2 styck Lök gul
2 klyfta Vitlök
1 bit Ingefära färsk
1 msk Matolja berik
1 tsk Spiskummin
1 tsk Gurkmeja
3 dl Vatten
2 dl Kokosmjölk konserv
Tillbehör
2 dl Ris parboiled
2 styck Tomat
0.5 styck Gurka
3 liten Morot
Gör så här:
Skölj spenaten, låt den rinna av ordentligt och hacka den grovt.
Skala och hacka löken fint.
Pressa vitlöken.
Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
Hetta upp fettet i en gryta och fräs lök och ingefära på svag värme 2-3 minuter.
Tillsätt vitlök, spiskummin och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare ett par minuter.
Häll i vatten och kokosmjölk och lägg i bönorna.
Sjud under lock tills bönorna är mjuka, ca 20 minuter.
Koka riset enligt förpackningen under tiden.
Vänd ner spenaten och smaka av.
Servera med ris, tomater, gurka och morötter.

Recept:
Magproblem - må bra och ät gott, Per Ove Lind, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 456
  • GI-värde: 51