Norrlandswokat med renskav

Fotograf: Nisse Peterson

Norrlandswokat med renskav


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2.07 dl Råris
290 gram Renskav fryst
2 styck Lök röd
1 klyfta Vitlök
200 gram Champinjoner
2 msk Rapsolja berik
500 gram Wokgrönsaker Asiatiska wokade rapsolja
2 msk Sweet chili sauce (Mrs Cheng´s)
1 msk Sojasås
Gör så här:
Koka råriset enligt anvisning på paketet.
Skala lökarna och skär rödlöken i tunna klyftor och vitlöken i skivor.
Skölj och skiva svampen.
Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna.
Lägg i renskavet, vänd och peta loss köttet medan det steks.
Ta upp köttet och lägg i löken i woken.
Tillsätt svampen efter någon minut.
Låt woka medan det mesta av vätskan från svampen kokar bort.
Tillsätt grönsakerna och det wokade köttet.
Låt allt bli riktigt hett.
Ringla till sist över chilisås och smaka av med soja.
Serveras med råris.

Recept:
Hjärt-kärlsjukdomar Må bra och ät rätt, Lotta Brinck & Karin Schenck-Gustafsson, Prisma bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 409
  • GI-värde: 70