Ostkaka med varma hallon

Fotograf: Johan Dahlin

Ostkaka med varma hallon


Antal portioner: 12

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Keso fett 4%
50 gram Mandelmjöl
2 dl Mellanmjölk fett 1.5% berik
2 styck Ägg
1 dl Socker
0.5 dl Vetemjöl berikat
2 msk Citronjuice färskpressad
1 msk Citronskal
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
200 gram Hallon
Gör så här:
Smörj en form med margarin.
Riv skalet från citronen och blanda med resten av ingredienserna, ta i mjölken sist.
Grädda ostkakan i ugn i 225 grader i cirka 40 minuter, om kakan börjar bli mörk på toppen så täck över med en bit folie.
Värm hallonen i en kastrull och servera till kakan.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 137
  • GI-värde: 80