Potatissallad med rosa yoghurtsås

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Potatissallad med rosa yoghurtsås


Antal portioner: 5

Ingredienser
MängdLivsmedel
12 medelstor Potatis kokt
2 dl Oliver svarta u olja
1 styck Lök röd
1 styck Gurka
1 dl Dill
Rosa yoghurtsås
2,5 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
3 msk Rödvinsvinäger
0,5 tsk Muskotnöt
0,5 tsk Paprikakrydda
0,5 tsk Salt
Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Smaka av.
Dela ev potatisen och vänd ner den i såsen.
Låt gärna stå och dra i cirka 30 minuter.
Dela oliverna.
Skala och skär löken fint.
Skala, dela och kärna ev ur gurkan och skär i halvmånar.
Vänd ner och blanda försiktigt oliverna, rödlöken, gurkan och dillen med potatisen.

Övrigt:
Servera helst potatissalladen rumstempererad, eftersom yoghurten lätt stelnar i kylskåpet.

Recept:
Variera bjudmaten med nya läckra tillbehör, Lena Söderström, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 281
  • GI-värde: 87