Ratatouille med viltskav

Fotograf: Johan Twedberg

Ratatouille med viltskav


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Renskav fryst
2 styck Lök gul
2 msk Matolja berik
1 styck Paprika röd
1 styck Paprika gul
1 styck Paprika grön
1 styck Paprika orange
1 styck Zucchini
1 medelstor Aubergine äggplanta
400 gram Tomater krossade konserv m lag
3 klyfta Vitlök
2 tsk Oregano torkad
1 styck Lagerblad
2 msk Citronjuice färskpressad
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
1 msk Persilja
2.5 dl Quinoa
Gör så här:
Skiva löken och fräs den i en gryta, strimla paprikan och lägg i.
De ska bli lite glänsande och mjuka, men inte brynta.
Skär zucchini och aubergine i bitar och lägg i grytan, häll i burktomaterna och eventuellt lite vatten.
Krydda med vitlöken och oregano eller timjan och lägg i lagerblad.
Koka utan lock i en kvart.
Smaka av med citron, salt och peppar och fräscha upp med persilja.
Stek köttet, salta och peppra och servera med ratatouillen och quinoa.


Recept:
Sockerfria kokboken, Pia Nordström och Bitten Jonsson, Forum bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 354
  • GI-värde: 36