Rotfruktspytt med sting

Fotograf: Grön gastronomi

Rotfruktspytt med sting


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 bit Kålrot
4 mellan Morot
1 styck Lök gul
1.5 msk Rapsolja berik
1 tsk Ingefära färsk
1 styck Chilipeppar
1 klyfta Vitlök
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Honung
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Timjan torkad
2 dl Vatten
Gör så här:
Skala kålroten med kniv och morötterna med potatisskalare.
Skär rötterna i tärningar på cirka 1x1 cm.
Skala och finhacka löken.
Häll oljan i en ganska stor gryta.
Lägg i rotfruktstärningar och lök och fräs ett par minuter.
Klyv chilin på längden, skrapa bort kärnorna och strimla den.
Rör ner chilin i rotfrukterna, ingefära och vitlök.
Blanda ner vinäger, honung, salt och timjan, rör om och häll på vatten.
Koka upp och sjud under lock tills rotfrukterna mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Ta av locket, höj värmen, låt det mesta av vätskan koka bort och smaka av.


Recept:
I samarbete med Grön gastronomi. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 116
  • GI-värde: 53