Rödkålssallad med chevré och solroskärnor

Fotograf: Ulf Strand

Rödkålssallad med chevré och solroskärnor


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
350 gram Rödkål
100 gram Getost chevre
0.5 dl Solrosfrön torkade
Dressing
0.5 dl Honung
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Matolja berik
1 tsk Örtsalt
Gör så här:
Hyvla rödkålen med en osthyvel för att få tunna strimlor.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Blanda rödkål och dressing.
Rosta solroskärnorna i en het stekpanna.
Lägg upp rödkålen på ett serveringsfat, eller i en skål.
Fördela chevrén över salladen.
Strö över solroskärnorna.

Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 175
  • GI-värde: 60