Smakrik fläskfilé med aubergine

Fotograf: Myles New

Smakrik fläskfilé med aubergine


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1.5 msk Olivolja
2 styck Lök gul
500 gram Fläskfilé
250 gram Aubergine äggplanta
2 styck Paprika röd
2 msk Curry
1 styck Tomater hela konserv m lag
2 dl Råris
Gör så här:
Skiva löken och tärna auberginen.
Värm oljan i en stor teflonpanna med lock.
Stek lök och aubergine tills löken är mjuk och gyllenbrun, rör om ofta.
Putsa och skiva fläskfilén.
Vänd ner köttet och stek i 5 minuter eller tills köttet är mört, rör om då och då.
Strimla paprikorna grovt.
Blanda ned paprikan och låt steka i ytterligare 3 minuter tills den har mjuknat.
Tillsätt currypulver.
Stek på hög värme i 1 minut och häll därefter ner tomater och 1,5 dl vatten. Rör om ordentligt, lägg på locket och låt småkoka i 5 minuter tills tomaterna kokat ner till en tjock sås. (Häll eventuellt på lite mer vatten om det blir för tjockt.)
Smaka av och servera med basmatiris.


Recept:
101 lätta rätter, Kummin Förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 375
  • GI-värde: 71