Svampsoppa

Fotograf: Johan Dahlin

Svampsoppa


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Svamp
2 styck Schalottenlök
2 klyfta Vitlök
1 glas Vitt vin 1 vol.%
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
2 msk Viltfond
0.5 liter Vatten
2 dl Matlagningsgrädde fett 15%
0.25 stjälk Timjan färsk
Gör så här:
Rensa svampen från eventuell smuts, dela svampen i mindre bitar.
Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs löken, tillsätt svampen och fräs även denna.
Häll på vin, buljong och vatten och låt koka i cirka 20 minuter.
Mixa soppan och tillsätt grädde, smaksätt med salt och peppar och låt soppan koka upp.
Servera soppan med mycket plockad timjan på toppen.


Recept:
I samarbete med Hjärt- och lungfonden. Receptet är tidigare publicerat i sund nr 2/03.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 172
  • GI-värde: 16