Sweetchili kyckling med bulgursallad

Fotograf: Marcus Borgenvik

Sweetchili kyckling med bulgursallad


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Kycklingfilé
4 msk Sweet chili sauce (Mrs Cheng´s)
4 msk Citronjuice färskpressad
1 krm Ingefära torkad malen
1.5 dl Bulgur
0.5 styck Paprika röd
8 styck Minimajs konserv (ICA Asia)
1 stor Morot
4 msk Matlagningsyoghurt fett 8%
4 styck Sallatslök (löken)
Gör så här:
Blanda 3 msk sweetchilisås med 2 msk citronsaft och ingefära.
Lägg ner kycklingen och låt stå kallt i 30-45 minuter. (Vid tidsbrist låt stå medan du gör resten av arbetet).
Gör i ordning bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hacka paprika, minimajs och salladslök mycket fint.
Skala moroten.
Fortsätt att skala den när skalet är borta för att få väldigt tunna samt avlånga bitar.
Stek kycklingen i lite olja och hälften av marinaden i 5 minuter på vardera sida.
Strimla kycklingen.
Blanda bulgur med grönsakerna med resten av marinaden och servera tillsammans med kycklingen och lite matlagningsyoghurt.

Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 520
  • GI-värde: 60