Saffransrisotto med lime och koriander

Fotograf: Gunilla Landström

Saffransrisotto med lime och koriander


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
0.5 klyfta Vitlök
0.25 styck Lök gul
0.5 dl Matlagningsvin (Winborgs)
5 dl Grönsaksbuljong
1 msk Limejuice färskpressad
1 tsk Limeskal
0.5 dl Ris Avorio (Risenta)
1 gram Saffran
2 msk Koriander färsk
2 dl Räkor kokta
2 msk Hårdost fett 17%
2 skiva Spansk peppar röd
0.5 krm Svartpeppar
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och ris i oljan några minuter. Häll på vinet och låt koka in. Späd på med buljongen. Fortsätt och späd på lite buljong i taget tills riset är klart. Koktiden är cirka 17-20 minuter.
 
Riv limeskal och pressa saft ur frukten. Blanda det med saffran. Hacka chili och koriander. Tillsätt i det färdiga riset tillsammans med ost, lime och saffran. Rör i räkorna. Smaka av med lite svartpeppar. Servera genast


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 413
  • GI-värde: 57