Tabbouleh med mynta och rucola

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Tabbouleh med mynta och rucola


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 dl Bulgur
6 dl Vatten
0,5 dl Persilja
1 dl Mynta färsk
6 msk Citronjuice färskpressad
3 msk Olivolja
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
1 styck Lök röd
1 näve Rucola ruccola
4 styck Tomat
Gör så här:
Lägg bulguren i en bunke.
Koka upp och häll på vattnet, rör om och låt svälla cirka 15 minuter.
Rör om bulguren med en gaffel och låt den svalna.
Blanda persiljan, myntan, citronsaften och oljan.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra i kylskåp minst 30 minuter.
Blanda i löken, vänd ner rucolan och tomaterna skurna i bitar.


Recept:
Variera bjudmaten med nya läckra tillbehör, Lena Söderström, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 328
  • GI-värde: 61