Tagliatelle med skaldjur och kronärtskocka

Fotograf: Johan Dahlin

Tagliatelle med skaldjur och kronärtskocka


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Pasta makaroner spaghetti
400 gram Räkor färska
100 gram Musslor konserv m lag
200 gram Kronärtskocka
3 styck Schalottenlök
2 klyfta Vitlök
4 styck Tomat
60 gram Kapris
1 glas Vitt vin 1 vol.%
1 dl Dill
4 skiva Fiberfranska vitt bröd på mjölk fibrer 4%
1 msk Margarin flytande m olivolja fett 80% berik
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skär schalottenlökarna till tunna skivor, finhacka vitlöken, skär kronärtskocksbottnarna i bitar och tomaterna i klyftor.
Skala räkorna.
Fräs schalottenlök, vitlök, tomat och kronärtskocka i en kastrull eller djup stekpanna. Låt det sautera (steka utan att ta färg) i cirka 3-5 minuter.
Tillsätt den kokta pastan, vitt vin och kapris. Rör om så att det blandas ordentligt. Låt det koka ihop i cirka 1-2 minuter.
Lägg i räkor och musslor. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med att strö över hackad dill.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet är tidigare publicerat i sund 2/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 596
  • GI-värde: 65