
Fotograf: Johan Dahlin
Tagliatelle med skaldjur och kronärtskocka
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
400 gram | Pasta makaroner spaghetti |
400 gram | Räkor färska |
100 gram | Musslor konserv m lag |
200 gram | Kronärtskocka |
3 styck | Schalottenlök |
2 klyfta | Vitlök |
4 styck | Tomat |
60 gram | Kapris |
1 glas | Vitt vin 1 vol.% |
1 dl | Dill |
4 skiva | Fiberfranska vitt bröd på mjölk fibrer 4% |
1 msk | Margarin flytande m olivolja fett 80% berik |
1 nypa | Svartpeppar |
1 nypa | Salt |
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.Skär schalottenlökarna till tunna skivor, finhacka vitlöken, skär kronärtskocksbottnarna i bitar och tomaterna i klyftor.Skala räkorna.Fräs schalottenlök, vitlök, tomat och kronärtskocka i en kastrull eller djup stekpanna. Låt det sautera (steka utan att ta färg) i cirka 3-5 minuter.Tillsätt den kokta pastan, vitt vin och kapris. Rör om så att det blandas ordentligt. Låt det koka ihop i cirka 1-2 minuter.Lägg i räkor och musslor. Smaka av med salt och peppar.Avsluta med att strö över hackad dill.
Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet är tidigare publicerat i sund 2/04.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.Skär schalottenlökarna till tunna skivor, finhacka vitlöken, skär kronärtskocksbottnarna i bitar och tomaterna i klyftor.Skala räkorna.Fräs schalottenlök, vitlök, tomat och kronärtskocka i en kastrull eller djup stekpanna. Låt det sautera (steka utan att ta färg) i cirka 3-5 minuter.Tillsätt den kokta pastan, vitt vin och kapris. Rör om så att det blandas ordentligt. Låt det koka ihop i cirka 1-2 minuter.Lägg i räkor och musslor. Smaka av med salt och peppar.Avsluta med att strö över hackad dill.
Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet är tidigare publicerat i sund 2/04.
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 596
- GI-värde: 65