Tonfiskfilé med svamprisotto

Fotograf: Marcus Borgenvik

Tonfiskfilé med svamprisotto


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
300 gram Tonfisk rå
1 dl Ris Avorio (Risenta)
2 dl Kantareller
2 dl Champinjoner
0.75 dl Parmesanost riven fett 30%
1 styck Citron
1 styck Chilipeppar
10 styck Basilika färsk
1 msk Olivolja
1 klyfta Vitlök
Gör så här:
Lägg tonfiskfilén i en fryspåse eller liknande.
Hacka chilifrukten och basilikabladen grovt.
Häll i saften från citronen, den hackade chilifrukten, basilikan i påsen och fyll på med olja.
Låt tonfisken ligga svalt i cirka 1 timme.
Börja sedan med att koka riset.
Skär ned svampen i mindre bitar och stek den i lite matfett med pressad vitlök.
Stek svampen i cirka 5 minuter på medelhög värme så att den krymper och får lite färg och smak.
Hacka upp parmesan i små kuber.
Ta ur tonfisken ut kylskåpet och häll av den största delen av oljan.
Stek sedan tonfisken med resten av marinaden cirka 2 minuter på varje sida.
Blanda sedan svampen, parmesanosten med det färdigkokta, varma riset.
Servera med en klyfta citron.


Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 522
  • GI-värde: 60