Tryffel med kaffesmak

Fotograf: Louise Mattsson

Tryffel med kaffesmak


Antal portioner: 20

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 dl Kesella lätt fett 1%
2 styck Ägg
2.5 dl Råsocker
5 msk Kakaopulver
1 dl Vetemjöl berikat
1 dl Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0.5 dl Kaffe bryggt
Gör så här:
Vispa ägg och socker.
Tillsätt kesella, mjöl. kaffe och rör om.
Häll blandningen i en form och grädda mitt i ugnen max 8 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpet över natten.
Dagen efter tar du ut formen ur kylskåpet och formar små kulor av chokladblandningen.
Rulla sedan kulorna i kakao.


Övrigt:
Receptet ger cirka 20 tryfflar. 1 portion = 1 tryffel.

Recept:
Louise Mattsson
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 83
  • GI-värde: 92