Vacker zucchinipaj med len kesellafyllning

Fotograf: IMP BV/Skandinavisk Press AB

Vacker zucchinipaj med len kesellafyllning


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 dl Vetemjöl berikat
1 nypa Salt
1 tsk Citronskal
80 gram Smör fett 80%
1 dl Lättyoghurt naturell fett 0.1%
500 gram Zucchini
1 msk Smör fett 80%
Kesellafyllning
1 styck Oregano färsk
2 styck Ägg
1,5 dl Kesella lätt fett 1%
0,5 dl Parmesanost riven fett 30%
1 krm Muskotnöt
1 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Blanda mjölet med 1 nypa salt och citronskal.
Tillsätt smöret och yoghurten och arbeta samman till en deg.
Lägg in delen i kylen och låt den vila 30 minuter.
Skölj och ansa zucchinin.
Skär den på längden i tunna skivor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg degen mellan bitar av plastfolie och kavla ut till en tunn platta som är lite större än formen.
Smörj en form med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter.
Lägg i pajdegen och tryck till den.
Skär bort all deg som hamnar ovanför formens kant.
Arrangera zucchiniskivorna i en ring på degen.
Sätt in pajen i ugnen och baka 15 minuter.
Hacka oreganobladen fint.
Vispa ihop ägg, kesella, parmesan och oregano.
Krydda med 1 nypa muskot, 1 krm peppar och 0,5 tsk salt.
Ta ut zucchinipajen ur ugnen och häll på äggsmeten.
Ställ in ugnen och baka ytterligare 30 minuter tills fyllningen är gyllene och fast.
Ta ut pajen och låt den vila 10 minuter.
Servera.


Recept:
Vegetariskt, IMP BV/Skandinavisk Press AB, Bra böcker
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 493
  • GI-värde: 104