Varm nudelsallad med lövbiff

Fotograf: Johan Dahlin

Varm nudelsallad med lövbiff


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
450 gram Lövbiff
4 lager Pasta äggnudlar
1 styck Spansk peppar röd
2 msk Ingefära färsk
1 msk Honung
200 gram Sockerärter
300 gram Mangold
1 dl Koriander färsk
1 dl Teriyakisås
2 msk Olivolja
Gör så här:
Lägg nudlarna i hett vatten och låt dem bli mjuka.
Finhacka chili och skala och riv ingefäran.
Skär sockerärtorna till strimlor, skär även ner bok choi och lövbiff till strimlor.
Hetta upp en panna med olivolja, lägg i chili och ingefära.
Lägg sedan i lövbiffen och låt steka en stund.
Lägg därefter ner bok choi och sockerärtor, fräs dessa så att de blir mjuka.
Mot slutet tillsätts honung och teriyakisås.
Låt allt blandas ihop och vänd sedan ner nudlarna i pannan.
Se till att blanda allt väl så det får smak av såsen.
Servera med hackad koriander som dekoration.


Recept:
I samarbete med Hjärt-Lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 1/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 577
  • GI-värde: 68