Vegoskinka på julbordet

Fotograf: Eva Videlans

Vegoskinka på julbordet


Antal portioner: 8

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 burk Sojabönor torkade kokta m salt
1 burk Kikärter på burk (Zeta)
2 styck Ägg
2 msk Sojamjöl fett 20%
1 dl Veteströ ströbröd
0.5 dl Tomatjuice konserv drickf
2 msk Olivolja
2 gram Kajennpeppar färsk cayennepeppar
1 nypa Vitpeppar
1 nypa Salt
2 msk Dijonsenap
1 styck Lök gul
1 förp Salvia
Griljering
1 styck Äggula
3 msk Senap svensk
Gör så här:
Mixa en burk kikärter med en burk sojabönor.
Blanda ihop alla ingredienser till en fast smet.
Sojamjölet gör att skinkan går lätt att skära upp.
Baka smeten i en brödform med bakplåtspapper under, mitt i ugnen på 225 grader i 45 minuter.
Ta ut formen, stjälp upp skinkan på ett ugnssäkert fat.
Låt svalna.
Vrid ugnen till 300 grader.
Vispa en äggula med tre matskedar grovkornig senap.
Pensla på skinkan, strö över ströbröd och griljera tills skinkan har fått en vacker yta cirka 5 minuter.
Skinkan måste svalna innan den kan skäras upp.


Recept:
Eva Videlans
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 195
  • GI-värde: 66