Risotto med paprika och fänkål

Fotograf: Gunilla Landström

Risotto med paprika och fänkål


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
0.5 dl Ris Avorio (Risenta)
0.25 styck Lök gul
100 gram Fänkål
0.5 dl Matlagningsvin (Winborgs)
0.5 klyfta Vitlök
5 dl Grönsaksbuljong
3 skiva Paprika orange
2 msk Hårdost fett 17%
1 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Fräs finhackad lök, vitlök, fänkål, och ris i oljan några minuter. Häll på vinet och låt koka in. Späd på med buljongen. Fortsätt och späd på lite buljong i taget tills riset är klart. Koktiden är cirka 17-20.
När riset är klart rör ner ost och finhackad paprika. Smaka av med svartpeppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 314
  • GI-värde: 56