Yoghurtmarinerad kyckling med tomat-, mynta och gurksallad

Fotograf: Petrina Tinslay

Yoghurtmarinerad kyckling med tomat-, mynta och gurksallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.5 tsk Wokkrydda
1 tsk Chilikrydda
2 tsk Sojasås
1 klyfta Vitlök
1 msk Olivolja
2 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
800 gram Kycklingfilé
Sallad
1 styck Gurka
0.5 styck Lök röd
4 styck Tomat
0.75 dl Mynta färsk
3 tsk Olivolja
1 tsk Citronjuice färskpressad
Gör så här:
Vänd försiktigt ner wokkrydda, chilikrydda, soja, vitlök och olja i yoghurten i en skål.
Täck kycklingen med yoghurtmarinaden och marinera i kylen minst 4 timmar.
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform.
Värm en ytbehandlad stekpanna över medelhög värme.
Lägg i kycklingen och bryn 2 minuter på varje sida.
Lägg över kycklingen i ugnsformen och stek färdigt i ugnen i 6-8 minuter, eller tills den är genomstekt.
 
Skiva grönsakerna.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila i 5 minuter.
Skär kycklingen i tjocka skivor.
Blanda försiktigt ihop salladsingredienserna och lägg upp salladen på 4 tallrikar.
Lägg kycklingen ovanpå och servera.

Recept:
Livslång hälsa med Csiro-metoden, Dr Manny Noakes & Dr Peter Clifton, B Wahlströms förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 388
  • GI-värde: 30