Citronrisotto med gröna ärtor

Fotograf: Gunilla Landström

Citronrisotto med gröna ärtor


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
0.5 dl Ris Avorio (Risenta)
0.25 styck Lök gul
4 skiva Zucchini
0.5 klyfta Vitlök
0.5 dl Matlagningsvin (Winborgs)
5 dl Grönsaksbuljong
2 msk Parmesanost riven fett 30%
2 tsk Citronskal
1 dl Gröna ärter frysta
2 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Fräs finhackad lök, vitlök, zucchini och ris i oljan några minuter. Häll på vinet och låt koka in. Späd med buljongen.
Fortsätt och späd lite buljong i taget tills riset är klart. Koktiden är cirka 17-20.
När riset är klart rör ner ost, ärtor och citronskal. Smaka av med svartpeppar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 353
  • GI-värde: 57