Citronköttbullar och grönt i tortilla

Fotograf: Gunilla Landström

Citronköttbullar och grönt i tortilla


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Nötfärs fett 10%
8 styck Tortilla fullkorn
8 tsk Citronskal
4 näve Rucola ruccola
4 styck Tomat
3 krm Peppar
1,15 dl Vatten
1 tsk Salt
1 krm Salt
1 styck Paprika gul
1 stort Ägg
1 styck Lök röd
1 tsk Smör fett 80%
0,5 dl Havregryn
0,27 msk Lättyoghurt naturell fett 0.5%
Yoghurtröra
8 msk Matyoghurt fett 6% (Valio)
40 gram Fetaost fett 16%
Gör så här:
Blanda ägg, vatten och havregryn.
Låt stå och svälla i 15 minuter.
Hacka fetaosten och blanda med yoghurten.
Skär paprika, lök och tomat i små tärningar.
Blanda äggsmeten med köttfärs och citronskal.
Rulla till små bollar och stek i smör eller olja.
När alla kötbullar är klara kan du värma tortillabröden lite snabbt i micro.
Fördela köttbullar, yoghurtröran och grönsakerna i tortillabröden och servera direkt.


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 538
  • GI-värde: 40