Zucchini- och mozarellamacka

Fotograf: Annethe Åhrberg

Zucchini- och mozarellamacka


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 dl Grönkål fryst
0.5 styck Zucchini
0.5 klyfta Vitlök
3 medelstor Champinjoner
1 styck Tomat
1 tsk Smör fett 80%
0.5 styck Mozarella light fett 9% (Galbani Santa Lucia)
3 skiva Lök röd
1 skiva Rallarhalvor (Fazer)
1 näve Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Skölj sallaten och lägg på tork.
Skölj och skiva zucchini, tomat och champinjoner.
Skiva rödlök, vitlök och mozarellaosten.
 
Fräs den frysta grönkålen i stekpanna.
Tillsätt zucchini, vitlök och champinjoner och dra ner på medelvärme.
Låt fräsa några minuter medan du rör om.
Tillsätt smör när vattnet försvunnit från grönkålen och fortsätt röra blandningen.
Krydda med valfria kryddor till exempel curry och paprikakrydda och rör om.
Stäng av plattan och låt stekpannan med blandningen stå kvar medan du förbereder smörgåsen.
 
Lägg sallaten på smörgåsen.
Häll zucchiniblandningen över sallaten.
Toppa med mozarella, tomat och rödlöksskivor.

Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 447
  • GI-värde: 71