Tomat- och fetaostburgare med bröd

Fotograf: Gunilla Landström

Tomat- och fetaostburgare med bröd


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
500 gram Nötfärs fett 10%
1 styck Ägg
1 dl Vatten
0.5 dl Havregryn
80 gram Fetaost fett 16%
8 styck Soltorkade tomater
8 styck Oliver gröna inlagda
3 krm Peppar
8 styck Hamburgerbröd grovt fiber 6% (AXA)
Yoghurtsås:
2 klyfta Vitlök
1.25 dl Matyoghurt fett 6% (Valio)
Salladen:
4 styck Tomat
1 styck Lök röd
1 styck Lime
1 förp Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Blanda ägg, vatten och havregryn.
Låt stå och svälla cirka 15 minuter.
Skär tomat och lök i skivor.
Skölj salladen.
Hacka eller pressa vitlöken och blanda med matyoghurten.
Blanda köttfärs, salt, peppar, oliver, fetaost och soltorkade tomaterna med äggblandningen.
Forma till små hamburgare och stek cirka 4-5 minuter/sida.
Lägg tomat, lökringar, hamburgare och dressing på bröden.
Fördela salladen på tallrikarna och pressa över lime.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 604
  • GI-värde: 68