Falafel med salsa och libanesiskt bröd

Fotograf: Gunilla Landström

Falafel med salsa och libanesiskt bröd


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Falaffelsmet
0.5 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0.5 burk Kikärter på burk (Zeta)
1 tsk Ingefära färsk
1 tsk Limeskal
1 styck Ägg
0.5 krm Salt
0.5 klyfta Vitlök
Melon och löksalsa
3 skiva Paprika gul
2 dl Melon cantaloupe nätmelon
2 msk Lök röd
2 skiva Spansk peppar gul
2 nypa Svartpeppar
1 tsk Olivolja citron
Yoghurtsås
1 krm Sambal Oelek
0.13 msk Lättyoghurt naturell fett 0.5%
Tillbehör
4 styck Cocktailtomat
1 näve Rucola ruccola
0.5 styck Libanesiskt bröd fiber 1.5% (Europabagarn)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Mixa alla ingredienser till falafelsmeten i en mixer eller matberedare. Lägg smeten i tre aluminiumformar.
 
Grädda i ugnen cirka 10-12 minuter.
 
Skär melon och grönsakerna till salsan i småbitar och blanda i en skål. Häll över oljan.
 
Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.
 
Servera biffarna med sallad, salsa, yoghurtsås och bröd.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 428
  • GI-värde: 58