Grönsaksgulasch med jordnötter och gräddfil

Fotograf: Ulf Strand

Grönsaksgulasch med jordnötter och gräddfil


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Lök gul
3 klyfta Vitlök
1 bit Rotselleri
5 styck Potatis
2 styck Paprika gul
1 msk Matolja berik
3 tsk Paprikakrydda
3 tsk Mejram
3 tsk Kummin
1.5 tsk Cayennepeppar torkad malen
4.5 msk Tomatpuré konserv konc
1 burk Tomater krossade konserv m lag
7 dl Vatten
20 gram Grönsaksbuljong pulver tärning
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
4 msk Gräddfil fett 12 %
2 msk Jordnötter rostade
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken.
Skär selleri, potatisarna och paprikorna i centimeterstora bitar.
Fräs allt i olja i en gryta eller stor kastrull i 5 minuter.
Tillsätt kryddor, tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan puttra i 30 minuter.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera med en klick gräddfil på toppen och strö över lite jordnötter.


Recept:
Så klart du kan laga vegetariskt, Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 454
  • GI-värde: 61