Bulgursallad med lax

Fotograf: Marcus Borgenvik

Bulgursallad med lax


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
3 dl Bulgur
3 dl Vatten
400 gram Lax
1 styck Paprika gul
1 förp Cocktailtomat
150 gram Haricots verts
200 gram Broccoli
0.5 styck Purjolök
1 styck Citron
0.5 dl Olivolja
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
Gör så här:
Koka bulgurvete enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxen i kuber på cirka 1-2 cm.
Lägg laxkuberna på en ugnsplåt och krydda med flingsalt och lite peppar.
Ställ in i ugnen i 5-10 min på 200°C.
Skär paprika, dela cocktailtomater och strimla purjolök i små bitar.
Värm eller koka haricot verts och broccoli beroende på om de är frysta eller färska.
Blanda saften från en citron, olivolja, salt och peppar.
Blanda bulgur med grönsakerna, strö över laxbitarna och häll över dressingen.
Klart att servera!


Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 544
  • GI-värde: 59