Chicken tikka

Fotograf: Bengtowe Angare

Chicken tikka


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
600 gram Kycklingfilé
1 klyfta Vitlök
1 styck Lök gul
2 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
3 msk Citronjuice färskpressad
1 tsk Salt
2 tsk Koriander torkad
2 tsk Gurkmeja
1 tsk Ingefära torkad malen
1 tsk Paprikakrydda
1 tsk Chilikrydda
0,5 tsk Svartpeppar
Tillbehör 1
3 dl Ris parboiled
Tillbehör 2
1 styck Citron
4 dl Huvudsallat
0,5 styck Gurka
2 styck Tomat
3 liten Morot
Gör så här:
Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.
Skala och hacka löken, pressa vitlöken.
Blanda lök, yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål.
Lägg i kycklingbitarna och vänd runt.
Täck ev över och låt stå i kylskåp ett par timmar eller över natten.
Vänd bitarna någon gång under tiden.
Lägg allt i en gryta, koka upp och sjud tills kycklingköttet är klart, ca 15 minuter.
Servera med kokt ris, citron eller limeklyftor att pressa över och en sallad av grönsallat, hackad gurka, tomat och strimlad morot.


Recept:
Magproblem - må bra och ät gott, Per Ove Lind, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 518
  • GI-värde: 58