Dinkelbröd

Fotograf: Gunnar Bergkrantz

Dinkelbröd


Antal portioner: 25

Ingredienser
MängdLivsmedel
60 gram Fyrkornskross
600 gram Vatten
50 gram Jäst
780 gram Dinkelmjöl speltmjöl siktat dinkelsikt
50 gram Rapsolja berik
60 gram Havssalt
Gör så här:
Blötlägg fyrkornskross i 200 gram vatten över natten.
 
Blanda det blötlagda fyrkornskrosset med resterande vatten, häll i jäst och dinkelsikt.
Blanda runt ett par varv och häll därefter i rapsolja.
Låt degen gå i degblandaren i 15 minuter.
Häll därefter i salt och blanda ytterliggare fem minuter.
Låt degen jäsa till dubbel storlek.
 
När du bakar ut degen, hantera den varsamt, så den behåller så mycket luftighet som möjligt.
Baka ut till 25 småfrallor.
Låt jäsa på plåt i 30-40 minuter.
 
Grädda frallorna i 250 grader i fyra minuter, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda i ytterliggare åtta minuter.

Recept:
Manna - en medveten kokbok, Carola Magnusson, Langenskiölds och MOW Förlag.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 130
  • GI-värde: 65