Quornfiléer med rostade rotfrukter

Fotograf: Gunilla Landström

Quornfiléer med rostade rotfrukter


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Solrosolja
100 gram Quornfilé (Marlow foods)
Marinad
0.5 msk Sojasås
Rotfrukter
1 tsk Rapsolja berik
1 mellan Morot
1 styck Palsternacka
1 bit Kålrot
1 bit Kålrabbi
30 gram Rotselleri
Vitlökssås
1.5 msk Minifraiche fett 5%
1 msk Vatten
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt
0.5 klyfta Vitlök
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukter i mindre bitar eller skivor. Droppa över 1 tsk olja och salta och peppra. Baka i ugnen 10-15 minuter. Blanda finhackad persilja med de färdiga rotfrukterna.
 
Pensla quornfiléerna med marinaden.
 
Blanda alla ingredienser till såsen. Koka upp. Stek filéerna i olja cirka 3-4 minuter på varje sida. Servera med varm vitlökssås och rostade rotfrukter.


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 285
  • GI-värde: 67