Rabarber- och hallonpaj

Fotograf: Julia Síwertz

Rabarber- och hallonpaj


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 dl Vetemjöl berikat
1 dl Havregryn
75 gram Smör fett 80%
1 styck Ägg
4 stjälk Rabarber
2 dl Hallon
1 msk Potatismjöl el potatisgryn
0.75 dl Socker
Gör så här:
Smula ned smöret i vetemjölet med händerna.
Blanda i havregrynen och ägget och knåda ihop allt till en jämn boll.
Tryck ut pajdegen i en liten form och ställ den i kylen medan resterande ingredienser förbereds. Använd mer mjöl om det behövs vid uttryckningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rabarberstjälkarna och dela dem i centimeterstora bitar.
Blanda hallon, rabarberbitar, socker och potatismjöl i en skål.
Lägg bär- och sockerblandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna något innan servering.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 330
  • GI-värde: 95