Smulpaj med nektarin och kanel

Fotograf: Annethe Åhrberg

Smulpaj med nektarin och kanel


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
6 styck Nektarin
1 msk Kanel
50 gram Smör fett 80%
1 dl Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0.5 dl Vetemjöl berikat
2 msk Råsocker
1.5 dl Havregryn
0.53 msk Lättyoghurt naturell fett 0.5%
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva nektarinerna.
Lägg dom i en ugnssäker form.
Strö över kanel.
Blanda smör, mjöl och dinkelmjöl i en skål.
Använd gärna mixer. Om du inte har mixer bör smöret vara rumsvarmt och kan finfördelas med hjälp av gaffel.
Tillsätt råsocker och havregryn och blanda lite till.
Strö mjölblandningen över nektarinerna.
Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
Servera med 2 msk lättyoghurt/person.

Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 295
  • GI-värde: 81