Jordnötspanerad quornfilé

Fotograf: Gunilla Landström

Jordnötspanerad quornfilé


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
100 gram Quornfilé (Marlow foods)
1 msk Jordnötter rostade saltade
0.5 msk Sojasås 43% mindre salt (Kikkoman)
Indiskt ris
2 krm Curry
1 krm Gurkmeja
1 mellan Morot
1 msk Gröna ärter
1 nypa Salt
0.5 dl Råris
0.5 tsk Olivolja
0.5 klyfta Vitlök
Sås
2 msk Minifraiche fett 5%
1 krm Sambal Oelek
1 msk Ananas konserv m juice
Servera med
1 dl Broccoli
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och morot. Häll i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna, löken, morötterna och riset. Låt fräsa några minuter. Tillsätt vatten och salt. Koka riset enligt anvisning. När riset är klart rörs ärtorna i.
 
Blanda alla ingredienser till såsen.
 
Koka eller ångkoka broccolin.
 
Pensla quornfiléerna med olja och soja. Vänd i jordnötshacket. Stek fileérna på låg temperatur. Servera med det gula riset, sås och broccoli.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 408
  • GI-värde: 67