Färsk sparris med lufttorkad skinka

Fotograf: Julia Siwertz

Färsk sparris med lufttorkad skinka


Antal portioner: 7

Ingredienser
MängdLivsmedel
14 styck Sparris grön
7 skiva Prosciutto Parmaskinka Lufttorkad skinka
Gör så här:
Skala sparrisen på de ställen där sparrisen känns lite tjock och skär av ca 1 cm längst ned.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 4 minuter och låt den därefter svalna.
Skär av den bredaste fettranden från varje skinkskiva.
Linda skinkskivorna snett runt sparrisstjälkarna och lägg upp dem på ett fat. Beräkna två sparrisstjälkar per skinkskiva.
Servera som förrätt eller som tillbehör på en buffé.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 54
  • GI-värde: 20